Wat mag je verwachten?

Een Psychosexual Somatics® Therapy Coachingtraject wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreide intake van 1,5 uur. Een intake is vooral eenrichtingsverkeer waarbij ik vragen stel en jij veel zal spreken. Hierop volgt een uitgebreide hypothese van mij over je situatie en ook een voorstel tot behandelingsplan. Een intake is dus altijd waardevol, of we nu verder in traject gaan samen of niet. Je kan de hypothese en het behandelingsplan meenemen in je verdere leven en hiermee desgewenst naar andere welzijnswerkers toestappen.

Na de intake starten we met het eigenlijke PST Coachingtraject. Hierin zal je beetje bij beetje uitgenodigd worden om in je lijf te zakken. Je gaat voelen wat jouw lijf jou te vertellen heeft, en wat jij te vertellen hebt aan dat lijf van je. We doen dit onder meer door middel van ademhalingstechnieken, begeleidende meditatie, grensoefeningen, visualisaties, belichamingswerk, mini-karakterwerk, gesprekstherapie, zintuigenscanning en allerlei bewegingsoefeningen. 

Bijzonder aan PST is de psychodynamische therapeutische inslag waarbij er bijzondere aandacht gaat naar de interrelationele dynamiek tussen mij en jou als cliënt. De informatie die bij me binnenkomt door jouw aanwezigheid in de ruimte hanteer ik als leidraad doorheen de sessies. Ook maak ik jou meer bewust van jouw gedragingen, verwachtingen of verlangens naar mij toe als coach. Dit helpt jou om meer helderheid te scheppen in jouw zoektocht naar verandering. 

Een PST traject bestaat uit een of meer van de volgende 4 stadia, afhankelijk van jouw noden en mogelijkheden: 

  • Cognitieve Aanpak: bewustzijn van gedragspatronen, beperkende ideeën, vooroordelen en emotionele uitdagingen
  • Somatisch Bewustzijn: contact maken met de sensaties en emoties in het lichaam
  • Fysische Ontlading: transformeren van lichamelijke en emotionele blokkades en trauma’s
  • Seksuele Integratie: herwinnen van seksuele autonomie en bewustzijn van mogelijke obstakels

“Ik was verrast om mijn moederkant te verkennen in de sessie bij Piero. Dat stuk van mezelf is nooit eerder naar voor gekomen. Tot nog toe zag ik mezelf niet echt als een zorger en het is fijn om te weten en te voelen dat dat wel in mij aanwezig is. “ik trek mijn plan” en “ik heb geen hulp nodig” zijn gedachten die ervoor zorgen dat ik niet begrijp hoe het is om verzorgd te worden en al helemaal niet hoe het is om voor een ander te zorgen. Dat zorgende wil ik in de toekomst nog meer gaan verkennen om de manier waarop ik mezelf zie bij te sturen.”

Robin

Robin

Scroll to Top

Maak je graag even kennis met me?