Solidariteit

5% van mijn inkomsten wordt besteed aan diverse grassroots projecten en sociale bewegingen in binnen- en buitenland. In de eerste plaats naar initiatieven die iets te maken hebben met intimiteit, gender en seksualiteit. Daarnaast ondersteun ik ook organisaties en bewegingen die werken rond klimaat, mensenrechten, anti-racisme, vrede en duurzame landbouw. Hieronder plaats ik een overzicht van de organisaties en bewegingen waar jouw bijdrage mee naartoe gaat.

Toegankelijkheid

Ik hanteer een sociaal tarief voor mijn coaching- en workshopaanbod. Hiermee ondersteun ik mensen die het financieel niet breed hebben. Een gezonde en duurzame intimiteitsbeleving is een mensenrecht. Naar de toekomst toe wil ik mijn sociaal tarief verlagen, zodat ik nog meer mensen kan bereiken. Het staat je vrij om mij te steunen met een donatie die ik vervolgens kan inzetten om een meer diverse groep mensen te bereiken. Een storting kan op het volgende rekeningnummer: BE80 8907 3420 7377 (met vermelding: steun aan sociaal tarief) of klik hieronder om direct te doneren!

Intersectionaliteit

Ik zie het als mijn plicht als wereldburger om kritisch te zijn en me bewust te zijn van mijn privileges als een witte hooggeschoolde persoon die doorgaat als man in een rijk land. Die voortdurende kritische reflectie over mezelf en over alles wat er zich afspeelt in de samenleving is daarom ook altijd aanwezig in mijn werk. Hiermee wil ik intersectioneel werken en mijn intimiteitswerk zo inclusief mogelijk aanbieden. Ik blijf ook bewust van mogelijke blinde vlekken. Aarzel niet om mij hierop aan te spreken, als je daar de energie en ruimte voor hebt. 

Duurzaamheid

Ik kies in al mijn dagdagelijkse acties en keuzes voor duurzaamheid. Ik schaf duurzame producten aan die bij voorkeur lang meegaan en ecologisch verantwoord zijn. Ik kies voor biologische, seizoensgebonden en lokale producten voor mezelf maar ook als catering op mijn workshops. In mijn dagdagelijkse leven en werk hanteer ik het ‘slow’ principe. Ik eet ‘slow’ food, ik reis ‘slow’ en vermijd vliegtuigreizen, ik leef en werk graag ‘slow’ met voldoende ruimte voor vrije tijd en oog voor mijn directe lokale omgeving. Ik bankier ‘slow’ waarbij ik kies voor een lokale en duurzame bank. 

“Wanneer je uitreikt en andere mensen (aan)raakt, maakt het niet uit of je het therapie of onderwijs of poëzie noemt.”

Audre Lorde

Audre Lorde

Projecten en bewegingen

  • Aditi vzw: Advies- informatiecentrum dat onder meer toegankelijke seksuele dienstverlening faciliteert voor ouderen en mensen met een beperking 
  • Mamas for Africa: Steunt Congolese vrouwen en meisjes in hun strijd tegen (seksueel) geweld en uitbuiting.
  • Utsopi: Steunt en vertegenwoordigt sekswerkers. Zij ijveren voor de decriminalisering en erkenning van sekswerk in België. 
  • Solidarity And Resistance – The Lifeboat Louise Michel: Reddingsboot mede gesponsord door Banksy die reddingsmissies uitvoert in de Middelandse Zee in verzet tegen onmenselijke migratiewetten.  
  • Extinction Rebellion Belgium: Ijvert via ludieke en directe acties voor de uitroeping van een Klimaat- en Ecologische Noodtoestand en een bindend Nationaal Klimaatplan. 
  • Merhaba: Verenigt en empowert LGBT+ personen met een migratieachtergrond. 
Scroll to Top

Maak je graag even kennis met me?